Tweehonderd ondernemende vrouwen krijgen in Kinshasa training om hun eigen bedrijfjes te laten groeien

De vrouwen leren boekhouden, voorraad beheren en ze krijgen toegang tot een spaarrekening. Naast training in de groep, krijgt iedere vrouw persoonlijk advies ‘op de werkvloer’. Dat kan op de markt zijn, in huis of op een straathoek.

Doel

Ondernemerschap bevorderen waardoor 200 vrouwen zelfstandig en ‘zelfredzaam’ zijn.

Waarom?

In DR Congo wonen bijna 37 miljoen vrouwen. De potentie van deze vrouwen is enorm. De ondernemers onder hen hebben geen liefdadigheid nodig, maar praktische kennis om meer winst te maken en hun ondernemingen te laten groeien. Die kunt u hen geven!

Wat doen we?

De vrouwen krijgen drie dagen training om hun ondernemingen meer winstgevend te maken, zodat ze kunnen groeien. Naast de trainingen krijgt iedere vrouw een persoonlijk advies, toegespitst op de markt waarin ze onderneemt. Op de trainingsdagen komen de volgende onderwerpen aan de orde: begroting, balans en winstberekening, planning, boekhouden, productkeuze, marktanalyse en marketing. In groepjes krijgen de vrouwen in het half jaar na het afronden van de training follow up bezoeken van de trainers.

Wat kan er mis gaan?

De Democratische Republiek Congo heeft een bewogen geschiedenis en blijft onevenwichtig. Het land is enorm: net zo groot als West-Europa. Miljoenen mensen zijn de afgelopen twintig jaar omgekomen door geweld in verschillende conflicten. Op 30 december 2013 laaide het geweld op in Kinshasa, waar Humana projecten steunt. Er vielen gewonden en doden toen een militaire basis, een Tv-station en het vliegveld werden bestormd. Los van incidenten is de Congo voor vrouwen een van de minst veilige landen ter wereld. Geweld tegen vrouwen, in al haar vormen, komt extreem veel voor.