Wat doet Sympany aan kleding recyclen? 

De textielindustrie is aan het veranderen. Duurzaamheid en duurzaam geproduceerde kleding worden steeds populairder maar ook de fast fashion en de productie van kleding blijven toenemen. Sympany krijgt steeds meer kleding die niet herdraagbaar is en moet om die reden duurzame innovatieve oplossingen zoeken voor dit textiel. Wij werken samen met verschillende partners om de oude niet meer draagbare kleding een nieuwe bestemming te geven d.m.v. recyclen.

Sympany streeft ernaar om de ondersoorten zo optimaal mogelijk te benutten en om gerecycled textiel op te nemen in de productie van nieuwe mode. Samen met partners ontwikkelen we hoogwaardige circulaire grondstoffen en producten en zetten deze in de markt.

Recycling kan op diverse manieren een deel van het niet herdraagbare textiel wordt verwerkt tot poetslappen en isolatiemateriaal (downcycling). Sympany heeft echter als doelstelling om recyclebaar textiel zo hoogwaardiger mogelijk om te zetten. Er lopen diverse trajecten op circulaire grondstoffen of producten te maken van het ingezamelde textiel. Dit kan bijvoorbeeld door, door middel van vervezelen nieuwe garen te spinnen en een stof te laten weven die weer gebruikt kan worden voor de productie zoals we hebben gedaan met Kuyichi en CrossHatch.

Hieronder staan verschillende initiatieven op het gebied van textiel recyclen. Sympany levert graag een bijdrage aan innovatieve projecten op het gebied van textiel recyclen. Heb jij ook een innovatief idee? Neem dan contact op met Ellen Sillekens, onze innovatie manager.

Mail Ellen