Kledinginzameling bij Sympany

Sympany is verantwoordelijk voor een groot deel van de kledinginzameling in Nederland. Jaarlijks sorteren wij rond de 24 miljoen kilo kleding. Helaas wordt er in Nederland, volgens onderzoek, nog ruim 135 miljoen kilo kleding weggegooid bij het huisvuil. Deze kleding verdwijnt in de verbrandingsoven. Zonde vinden wij! Want deze kleding kan herdragen of gerecycled worden. Door kleding te doneren in één van de Sympany containers draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan onze projecten in Afrika en India waarmee we sociale impact maken.

 

Kledinginzameling via kledingcontainers

Door heel Nederland staan kledingcontainers waarin je jouw oude kleding kunt doen. Niet alleen kleding is welkom maar ook ander textiel en schoendonaties zijn van harte welkom. Wil je precies weten wat er allemaal in de kledingcontainers mag of waar de kledingcontainers te vinden zijn, klik dan op een van de buttons hieronder.

Vind een container Wat mag er in de container?

Andere opties van kledinginzameling

Het textiel en kleding doneren in één van de containers is niet onze enige manier van kledinginzameling. Hieronder zie je op welke manier we nog meer inzamelen.

Naast kledinginzameling proberen we ook op andere manieren geld binnen te halen om onze projecten te financieren. Steun Sympany op de volgende manier:

Wil je weten wat er verder gebeurt met je gedoneerde textiel of ben je benieuwd naar de projecten die wij steunen? Kijk dan op een van de volgende pagina’s.

Wat gebeurt er met jouw textiel? Onze projecten