Veel bedrijven, verenigingen of scholen organiseren een inzamelingsactie voor het goede doel. Er zijn verschillende soorten acties die je zou kunnen organiseren. Naast het inzamelen van geld is het ook een mogelijkheid om kleding, schoenen of ander textiel in te zamelen. Via een creatieve inzamelingsactie vergroot je de maatschappelijke betrokkenheid van jouw instelling. Wil je voor Sympany een inzamelingsactie organiseren? Kijk dan voor meer informatie hieronder. 

Inzamelingsactie voor het goede doel

Vind je het leuk om een inzamelactie te houden met jouw leerlingen, collega’s of leden van de vereniging? Dan vinden wij dat hartstikke leuk en helpen wij je daar graag bij. Zo kunnen wij helpen bij het leveren en neerzetten van een container (mits deze permanent blijft staan). Als je geen permanente container op het terrein wilt, kunnen wij ook inzamelzakken leveren. Ook kunnen wij helpen met het vervoer zodat je de ingezamelde kleding van de kledingactie niet zelf naar ons hoeft te brengen. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is dat de leerlingen/leraren/collega’s/leden hun oude kleding en textiel doneren.

Wat kan er ingezameld worden?

Voordat je een inzamelingsactie organiseert is het handig om te weten wat er precies ingezameld kan worden. Je kan verschillende soorten textiel en kleding inzamelen. Niet alleen kleding maar ook schoenen, tassen en hoeden zijn welkom bij ons. Ook voor kapotte kleding en textiel hebben wij een duurzame bestemming.

Bestemming ingezamelde kleding

Voorbeeld inzamelingsactie

Je kan bijvoorbeeld met jouw schoenenwinkel of keten van schoenenwinkels een schoenactie opzetten waarbij je de klanten bijvoorbeeld korting geeft voor het inleveren van tweedehands schoenen. Een mooi voorbeeld van een schoenenactie is de actie die Schuurman Schoenen heeft gehouden voor Sympany. Hun klanten kregen €10 euro korting bij inlevering van een oud paar schoenen. Totaal hebben zij 12.483 paar schoenen ingezameld bij hun 40 winkels.

Contact

Wil je als school, bedrijf of vereniging een kledingactie voor ons organiseren? Neem dan contact op met relatiebeheer. Dan kijken wij voor je wat de mogelijkheden zijn en waarmee wij je kunnen helpen.

Mail Relatiebeheer