Kledingrestant doneren

Heb je als retailer kledingrestanten over of onverkoopbare collecties? Blijf jij met overtollig en onverkoopbaar textiel, kleding en schoenen zitten? Doneer de kleding aan Sympany en wij zorgen dat het hergebruikt of gerecycled wordt. Wij hebben er altijd een duurzame oplossing voor.

Wat gebeurt er met de kleding?

De kledingrestanten worden weer hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je geeft ook goede kleding door die andere mensen weer kunnen gebruiken. Kleding doorgeven aan Sympany is de meest duurzame oplossing om van je kledingrestant af te komen.

Waarom zou je kiezen voor het opnieuw laten dragen?

  • Je maakt met jouw kledingrestanten een groot verschil voor mensen in Afrika. Zij hebben vaak geen geld voor nieuwe kleding en zijn daarom afhankelijk van kwalitatief goede en betaalbare tweedehands kleding.
  • Minder CO2 vervuiling; de productie van kleding is vele malen vervuilender dan het doorgeven van tweedehands kleding.
  • Onze afnemers creëren werkgelegenheid in Afrika in hun shops.
  • Met de winst van deze activiteiten zetten we textielgerichte projecten op in Malawi, Angola, Ethiopie en DR Congo

Mocht je er voor kiezen om je kledingrestant aan ons te doneren dan verkopen wij het aan betrouwbare partners. Een deel van de kledingrestanten gaat naar Afrika en komt te hangen in verschillende tweedehandswinkels van onze partners. Deze winkels zijn opgezet in de armste gebieden en zorgen voor werkgelegenheid. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de mensen goede kwaliteitskleding kunnen kopen tegen hele lage prijzen. Er wordt een kortingssysteem gehanteerd in de winkels waarvan de prijzen steeds verder omlaag gaan. Zo kan ook iedereen het zich uiteindelijk veroorloven om een kledingstuk te kopen.

Waarom verkopen wij de kledingrestanten?

Veel mensen vragen zich af waarom wij de kleding verkopen i.p.v. weg te geven. De reden waarom wij de kleding verkopen is omdat het verleden heeft laten zien dat kleding weggeven de mensen niet helpt om uit hun situatie van armoede te komen. Door het verkopen creëren we niet alleen werkgelegenheid, de opbrengst die uit die winkels voortkomt gaat ook weer naar lokale projecten. Je draagt dus niet alleen bij aan de ontwikkeling van de economie daar, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de mensen. Door de levenscyclus van jouw kledingrestant te verlengen wordt er veel CO2 bespaard.

Bovendien proberen we door in te spelen op vraag en aanbod ervoor te zorgen dat mensen die onze kleding afnemen in Afrikaanse landen de kleding ook daadwerkelijk willen. Wij sorteren een bepaalde mix aan kleding voor iedere afnemer en spelen zo in op de vraag die er in dat land is.

Terwijl Jona José en Victoria Luís op de markt van Asa Branca in Luanda tweedehands kleding, verkopen, volgen hun dochters de naaiopleiding van het door Sympany ondersteunde project voor vrouwelijke ondernemers en hun familie leden.

Kledingrestant doneren als particulier?

kledinginzameling voor particulieren

 

 

Contactpersoon
Helen Paulich
Fashion donaties

Mail Helen