Naast de kleding- en gelddonaties zijn wij ook blij met schoendonaties. Heb je als bedrijf een hele partij schoenen over? Of heb je zelf schoenen in de kast die je eigenlijk niet meer draagt? Dan is het een mogelijkheid om de schoenen vastgebonden te doneren in een van onze textielcontainers.

Tweedehandsschoenen als schoendonaties

Iedereen heeft het wel in zijn of haar kast staan. Schoenen die je niet meer van plan bent om te dragen maar die nog wel draagbaar zijn. Waarom zou je ze dan in de kast laten staan? Met jouw schoendonatie kunnen wij namelijk weer andere mensen blij maken. Door heel Nederland staan er textielcontainers. Hier kan je gemakkelijk je vastgebonden schoenen in doneren.

Het is van belang dat de gedoneerde schoenen aan elkaar vast gemaakt worden d.m.v. de veters of een elastiek. Dit is omdat er duizenden kilo’s aan kleding en schoenen per dag worden gesorteerd. Op het moment dat de schoenen niet vast aan elkaar worden gedoneerd is het bijna onmogelijk om de paren weer bij elkaar te vinden. Dat zou zonde zijn, want dan krijgen de schoendonaties niet de beste bestemming die mogelijk is.

Schoenen in een container
Schoenen sorteren
Medewerker Sympany sorteert schoenen
Een hele mand vol met schoenen

Schoendonaties van bedrijven

Als bedrijf heb je ook de mogelijkheid om je overschot aan schoenen te doneren aan Sympany. Als je schoenen niet meer verkocht kunnen worden of je wilt er een andere goede bestemming voor, kan je bij ons terecht. Afhankelijk van de kwaliteit van de schoenen kunnen wij ze wellicht weer verkopen aan één van onze partners. Jouw schoenen kunnen op die manier in andere delen van de wereld weer herdragen worden.

Voor meer informatie over kleding- en schoendonaties van bedrijven, klik op de onderstaande button.

Kledingoverschot

Bestemming schoendonaties

Na het doneren van de vastgebonden schoenen in een van de textielcontainers wordt de inhoud van de textielcontainers opgehaald door een van onze chauffeurs. Onze chauffeurs brengen de kleding en schoenen naar een van de sorteercentra in Nederland. De schoendonaties worden gesorteerd in een van onze sorteercentra. Sympany heeft totaal vier sorteercentra in Nederland. Deze staan in Assen, Eindhoven, Harderwijk en Utrecht.

Na het sorteren wordt een deel van de schoendonaties in verschillende landen in Afrika verkocht, in lokale tweedehands winkels. Dit zorgt voor werkgelegenheid en een eigen inkomen voor de lokale werknemers. De opbrengsten die uit de schoendonaties voortkomen gebruiken wij om onze projecten te financieren. De projecten stimuleren zelfredzaamheid en zorgen voor werkgelegenheid voor de mensen daar.

Projecten Sympany