Op 7 maart 2019 was de lancering van CrossHatch X Sympany jeans, waarbij een drietal circulaire werkbroeken, gemaakt van 23% post-consumer gerecycled denim, werden gepresenteerd.

De samenwerking tussen CrossHatch en Sympany is ontstaan vanuit de behoefte om ingezameld textiel van Sympany te verwerken tot nieuwe gerecyclede producten. Het resultaat: een circulaire oplossing voor het ingezamelde textiel. Volledig passend in het plaatje van nu! Hiermee bieden we gemeenten de mogelijkheid om het ingezamelde textiel in hun eigen gemeente te laten herdragen, Benieuwd naar de productie en de samenwerking?  Lees verder.

CrossHatch Performance Wear, die de broeken heeft ontworpen en geproduceerd, is een professionele speler. Een jeansmerk, wat zich bezig houdt met de ontwikkeling en productie van jeans voor de werkkleding markt, in de breedste zin van het woord. De modellen zijn multi-inzetbaar en worden onder andere gedragen door de overheid, bouworganisaties en verschillende andere sectoren. CrossHatch maakt al jaren gebruik van stoffen, die bestaan uit 66% pre-consumer materiaal. Het is een bewuste keuze om stoffen te gebruiken, die minder belastend zijn voor het milieu. Daarnaast worden de broeken van CrossHatch met labels en marketing vanuit REMO label ondersteund. Een label waarop de gehele productieketen transparant wordt weergegeven.

Met deze samenwerking spelen Sympany en CrossHatch in op de huidige vraag naar circulariteit en bieden we een post-consumer oplossing voor textiel dat weer als grondstof ingezet kan worden. De CrossHatch X Sympany jeans bestaat voor 23% uit post-consumer materiaal van herwonnen vezels uit jeans, die door Sympany zijn ingezameld. Recover is verantwoordelijk voor de vervezeling van de ingezamelde jeans en het spinnen van de hoogwaardig gerecyclede garens. Tejidos Royo, specialist in gecertificeerd duurzaam denim, heeft het doek geweven. Van dit geweven doek heeft CrossHatch uiteindelijk de werkbroek geproduceerd. Het resultaat; een drietal circulaire werkbroeken waarbij het milieu wordt gespaard:

  • Willow: de gewone 5 Pocket
  • Willow C1: de Worker met dijbeenzakken
  • Willow C5: de Worker met dijbeenzakken en Cordura kniezakken waar kussentjes in kunnen.

De besparingen worden gemonitord door REMOKEY. Door de QR-code te scannen kunt u precies zien hoeveel water, CO2 en energie is bespaard.

Wilt u direct contact met CrossHatch om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met luc@crosshatch.nl