Duurzame mode: exclusieve design sjaal voor Sympany gemaakt door ReBlend

Exclusief voor Sympany heeft ReBlend een duurzame moderne sjaal ontwikkeld. De sjaal is gemaakt van 70% niet opnieuw te dragen textiel en 30% PET-flessen. De voornaamste grondstof is gerecycled katoen. Bijzonder aan deze sjaal is niet alleen dat hij is gemaakt van gerecycled materiaal, of beter gezegd grondstoffen, maar ook dat het garen is gemaakt van verschillende soorten vezels, dus met verschillende lengtes en diktes. Voorheen was het alleen mogelijk vezels van gelijke soorten, maten en diktes tot nieuw garen te spinnen. Vergelijkbare sjaals zijn te koop bij het Tropenmuseum, museum Volkenkunde en Afrikamuseum voor een bedrag van € 69,95.

Mocht u interesse hebben in de Sympany sjaal, dan kost deze € 49,95. De voorraad is zeer beperkt, dus wees er snel bij.

Wist u dat per elke kilogram textiel die opnieuw wordt ingezet er maar liefst 3,6 kg Co2 uitstoot wordt bespaard. Zo ziet u maar, dat duurzaam ook heel trendy kan zijn.

Gewrapte texielcontainer in Meppel

Wellicht heeft u het op Facebook of LinkedIn voorbij zien komen. Als ludieke actie heeft Sympany in de gemeente Meppel één van de textielcontainers laten ‘wrappen’. Niet omdat ‘ie het koud heeft, maar om een zonnig tintje te geven aan deze koude dagen. En… wat vindt u, is het ons gelukt? U vindt de container aan de Rembrandtlaan bij het winkelcentrum.

Ouders van Nu: Tweedekanskleding

Recent verscheen een artikel in Ouders van Nu. ‘Geef ze van katoen’, een artikel over verantwoorde aanschaf van kinderkleding en speelgoed, maar ook de mogelijkheden die u heeft met oude kinderkleding. ‘Tweedekanskleding’ aldus het artikel. Diverse mogelijkheden werden genoemd over de verantwoorde aanschaf van kinderkleding, maar even zo belangrijk de talloze mogelijkheden om kinderkleding weg te geven. Want weggooien is nou eenmaal erg zonde. Ook Sympany ontbrak niet in het rijtje.

‘Makkelijk’ stond er boven het stukje over Sympany. En zo is het ook. Kinderlijk eenvoudig doneert u kinderkleding in één van de textielcontainers bij u in de buurt. En deze containers vindt u eenvoudig via onze containerlocator. Wij zorgen er voor dat het een mooie nieuwe bestemming krijgt!