In december vertelden we u over de net gelanceerde samenwerking met Kuyichi. Inmiddels zo’n anderhalve maand later kunnen we met trots zeggen dat er al 464 broeken zijn verkocht. En dat is hopelijk nog maar het begin….

Join our collective force en koop een By Sympany By Kuyichi jeans. Deze jeans zorgt ervoor dat de wereld onderaan de streep eerlijker wordt, het milieu wordt gespaard en een volledig circulaire mode-industrie steeds dichterbij komt. Daarnaast gaat 10% van de winst naar het mobile training project in Malawi waar 30 jonge vrouwen een kans krijgen om een kleermakeropleiding te volgen.

De eerste samenwerking met denimmerk Kuyichi heeft al zijn eerste vruchten afgeworpen. Zo kon u de jeans bewonderen op de modefabriek en bij de circular fashion week van Circl & Pakhuis de Zwijger, werd het nieuws door tientallen blogsters en influencers gedeeld op social media en hadden we publicaties op MVO Nederland, Fashion United en Sublime. Zoals gezegd zijn inmiddels 464 broeken verkocht, hopelijk is dat nog maar het begin. 10% van de opbrengst gaat naar het Mobile training project in Malawi. Op die manier proberen we met de verkoop van de jeans zoveel mogelijk sociale impact te maken.

Het mobiele project
De Mobile Training truck rijdt iedere 4 maanden naar een ander afgelegen gebied waar de jonge vrouwen vervolgens 6 uur per dag les krijgen in een grote tent met 30 naaimachines. Ze leren de basistechnieken van het kleermakersvak, maar ook het nodige rekenen en schrijven voor hun bedrijfsboekhouding, waarmee een essentiële basis wordt gelegd voor hun zelfredzaamheid, een inkomen en een betere toekomst.

Het doel van By Sympany is om in de toekomst meerdere samenwerkingen met modemerken op te zetten, om samen, door geavanceerde recycling, producten te ontwikkelen waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de projecten in Malawi.

Kuyichi is de eerste partner die zich heeft aangesloten de Collective Force, maar ook andere modemerken, gemeenten, inwoners en uzelf kunnen zich aansluiten, om zo gezamenlijk meer impact te genereren. JOIN THE COLLECTIVE, ADD YOUR FORCE!