Kledingmaakster Afrika, die door het project van Sympany een vakopleiding heeft kunnen volgen.

Met jouw hulp kunnen we 33 vrouwen in Kinshasa, de hoofdstad van DR Congo een opleiding tot naaister bieden. De opleiding geeft hen de mogelijkheid een eigen inkomen te verdienen en draagt zo bij aan zelfredzaamheid. Met jouw bijdrage financieren we de kosten voor een ingericht naaiatelier en het loon voor de leraren.

Situatie

In de wijk Selembao in Kinshasa, de hoofdstad van DR Congo hebben vrouwen weinig kansen om hun leven te verbeteren. De werkloosheid is hoog en veel vrouwen zijn ongeletterd.

Activiteiten

Geïnteresseerde vrouwen worden eerst geselecteerd op basis van motivatie, vooropleiding en een testuitslag waarbij het niveau van geletterdheid getest wordt. Hierna volgen de cursisten drie keer per week vier uur de naaicursus gedurende 9 maanden. Een stage van één maand is tevens onderdeel van de cursus. In het jaar erop worden ze gemonitord en gecoacht door het project. Zo kunnen we bijhouden of de vrouwen daadwerkelijk een (hoger) inkomen hebben na de opleiding en zo nodig worden de vrouwen nog verder gecoacht hierin. Naast de naailessen worden de cursisten gestimuleerd om bankrekeningen te openen en volgen ze lessen over zogenaamde ‘life skills’ zoals over mensenrechten, solliciteren, HIV/AIDS, huiselijk geweld, gezonde voeding etc.

Missie

Opleiden van 33 vrouwen tot naaister zodat zij zelf een inkomen kunnen verwerven.

Risico’s

Het risico bestaat dat de vrouwen na afloop van de opleiding geen klanten of werk in een naaiatelier kunnen vinden. Daarom volgt onze implementerende partner HPP Congo de vrouwen een jaar na afloop van de opleiding en kan zo nodig de vrouwen verder coachen in het vinden van een baan of het opzetten van eigen onderneming.

Duurzame groei van de Ethiopische kleding- en textielsector

Sympany en Solidaridad werken samen aan een duurzame groei van de Ethiopische kleding- en textielsector. Begin 2016 is gestart met een driejarig trainingsproject voor eigenaren en werknemers van 75 Ethiopische textielfabrieken. Hierin leren zij hoe zij zo duurzaam mogelijk kunnen produceren, met oog voor mens en milieu. Eerlijke en duurzame ontwikkeling Op dit moment staat […]

Echte vintage in Amsterdam en Utrecht!

Het Kaufhaus heeft op twee mooie plekken in Nederland een winkel voor fraaie en originele vintage. In Utrecht kun je terecht vlakbij Hoog Catharijne, in Amsterdam  aan de Eerste Sweelinckstraat 21. Je vindt er kleding en nog veel meer items waar je hoge ogen mee gooit. Sympany is mede eigenaar van Het Kaufhaus en verwacht […]

€ 6.380 van € 8.000 opgehaald

Wat doen wij met jouw steun?

€5,-

 

 

 

Voor €5,- kan een vrouw een maand lang haar lesmateriaal betalen.

€20,-

 

 

 

Voor €5,- kan een vrouw een maand lang haar lesmateriaal betalen.