Welkom Hellendoorn
Vanaf september gaat Sympany het textiel in Hellendoorn inzamelen. Met 9 bovengrondse en 6 ondergrondse containers zal het textiel in de gemeente worden ingezameld.

Wij kijken uit naar een productieve samenwerking, zodat meer textiel uit het restafval wordt gehaald.


Samenwerking Katwijk is verlengd
Recent is het contract voor de textielinzameling met Katwijk voor de komende periode opnieuw verlengd.

Bijna 30 locaties in de gemeente zijn voorzien van een ondergrondse textielcontainer. Op een aantal locaties staan meerdere bovengrondse textielcontainers bij elkaar. Inwoners weten de textielcontainers gelukkig ook goed te vinden, er is een stijgende lijn zichtbaar in het ingezameld aantal kilogrammen textiel.


Met Omoda voor circulariteit
De eerste levering staat al gepland! Sympany gaat alle zogenaamde ‘retouren’, die niet verkocht kunnen worden, van Omoda ontvangen. Er gaat op basis van deze eerste levering gekeken worden welke mogelijkheden voor samenwerking er zijn. Zo wordt al gedacht aan het recyclen van de bedrijfskleding van Omoda. En circulaire oplossingen zoeken voor alles wat ze niet meer kunnen gebruiken. Voorheen werd alles afgenomen door diverse afnemers. Door een samenwerking met Sympany aan te gaan is er nog maar één partner voor deze retouren. De schoenen zullen buiten Europa terecht komen en voor de overige producten zal worden gekeken wat Sympany qua recyclen kan doen, met als doel het terug leveren van circulaire producten.