Vertrek adviseur Martijn van Veenendaal
Na 7 jaar gaat adviseur Inzameling & Hergebruik, Martijn van Veenendaal, onze organisatie verlaten.
Per 1 juli as. begint hij aan een nieuwe uitdaging. Wij bedanken Martijn voor zijn jarenlange inzet voor de organisatie.

Textielcontainers bij Decathlon
Decathlon Nederland levert een duurzame bijdrage aan het milieu door textiel gescheiden in te zamelen via de textielcontainers van Sympany. Bij steeds meer vestigingen mogen wij containers plaatsen en is het dus mogelijk textiel in te leveren. Met de opbrengsten worden de projecten van Sympany gesteund.

Ouder-Amstel hernieuwde samenwerking
Recent is het contract voor de textielinzameling met Ouder-Amstel voor de komende jaren weer verlengd. 8 locaties in de gemeente zijn voorzien van een ondergrondse, dan wel een bovengrondse textielcontainer.
In de afgelopen jaren is in de textielinzameling een stijgende lijn te zien. Was dit een paar jaar terug nog rond de 55.000 kilogram, nu is dit al gauw meer dan 70.000 kilogram textiel dat wordt ingezameld. Meer gescheiden, is minder bij het restafval.

Samenwerking Dronten is verlengd
De textielinzameling in de gemeente Dronten is ook voor de komende tijd verlengd. Enige verschil is dat niet Sympany, maar Dronten zelf het textiel gaat inzamelen. Vervolgens zal het ingezamelde textiel bij Sympany worden geleverd. Sympany zal er voor zorgen dat het textiel wordt gesorteerd.

Ambtenaren marathon donderdag 20 september – Papendal (estafette vorm)
Op donderdag 20 september wordt voor de 5e keer de Ambtenaren marathon op Papendal gelopen.
Het is een estafette loop en het goede doel dat wordt gesteund met de opbrengsten is Fonds Gehandicaptensport.
Doel is dat zoveel mogelijk gemeenten en provincies meedoen en zodat met de opbrengsten sporters met een handicap kunnen worden ondersteund. Meld u hier aan! Namens FGS hartelijk dank voor jullie steun.