Sympany, de nieuwe textielinzamelaar in gemeente Fryske Marren
In De Fryske Marren wordt met ingang van deze maand met 31 boven- en ondergrondse inzamelcontainers op 26 locaties het textiel door Sympany ingezameld. Met nog eens zes huis-aan-huis inzamelrondes per jaar wordt het doneren van textiel nog makkelijker. Wij verwelkomen Fryske Marren en kijken uit naar een duurzame samenwerking.

Eindhovens textiel blijft bij Sympany
Met een doorstart per mei blijft het Eindhovens textiel bij Sympany via Cure afvalbeheer – een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven en Valkenswaard. Hiervoor moest Sympany deelnemen aan de uitgeschreven aanbesteding, die zij uiteindelijk als beste heeft gedaan.

Korting bij Bever, textiel voor Sympany
Bij 8 winkels van outdoorketen Bever kunt u outdoorspullen, die u niet meer gebruikt, inleveren in ruil voor € 5,- korting bij minimale besteding van € 50,-. Wie wil dat nou niet?
Doe mee en bekijk de actievoorwaarden hier. Daar ziet u wat ingeleverd mag worden. Sympany zorgt er voor dat het een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Pentest Sympany
Graag willen wij u laten weten dat onze data en dus ook mogelijk uw gegevens veilig zijn bij Sympany. Wij hebben namelijk een zogenaamde pentest (penetratietest) van ons computersysteem laten uitvoeren. Voor deze test zijn we met vlag en wimpel geslaagd.

V.l.n.r.: Giovannie (Sympany), Gerard Nijland (voorzitter OSA) en wethouder Wilma Alink

Cheque OSA Aalsmeer mede mogelijk gemaakt door Sympany
Sympany zamelt in Aalsmeer het textiel in. De afspraak is dat 25% van de opbrengst van het ingezamelde textiel naar Stichting Ontwikkelings-Samenwerking Aalsmeer (OSA) gaat. Wethouder Wilma Alink en Giovannie Konigferander van Sympany overhandigden samen de cheque met de bijdrage over 2018 aan Gerard Nijland, voorzitter van OSA. Mevrouw Alink is blij met de bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking, die mogelijk is gemaakt door het textiel dat door inwoners van Aalsmeer is gedoneerd in de textielcontainers. Lees het volledige artikel via bijgaande link: https://www.aalsmeer.nl/bestuur-organisatie/persbericht/textielinzameling-sympany-levert-stichting-osa-flink-bedrag-op

 

Cheques Krimpenerwaard uitgereikt
Meerdere lokale goede doelen uit Krimpenerwaard hebben afgelopen week een cheque ontvangen uit handen van wethouder Bert Bening en Trees en Louise van Sympany.
De gemeente heeft er voor gekozen, dat zij een deel van de opbrengst uit de textielinzameling, besteed wil zien aan lokale goede doelen. Categorieën die in aanmerking komen voor een bijdrage zijn Cultuur, Educatie, Milieu en Sport.
In 2018 is in Krimpenerwaard 227.500 kg ingezameld.