Social return

In Nederland hebben we het relatief goed. Toch kunnen sommige mensen een steuntje in de rug gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze vanwege een handicap of langdurige werkloosheid een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze mensen krijgen bij Sympany een kans in een van de sorteercentra, waar een groot deel van het ingezamelde textiel dicht bij de inzameling wordt gesorteerd. Zo heeft Sympany sorteercentra in Assen, maar ook in Eindhoven, Harderwijk, Nieuw-Vennep en Utrecht. Door het textiel lokaal te laten sorteren levert dit minder transportbewegingen op en daarmee een milieubesparing en de lokale werkgelegenheid voor met name deze groep mensen is er bij geholpen.

Mooi voorbeeld van Social Return

Samen met Alescon (werk- en leerbedrijf) heeft Sympany een dochterbedrijf onder de naam ‘Sympany Assen’ (HKA). Hier werken 18 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij sorteren en verpakken de ingezamelde kleding en schoenen en maken het transportgereed.

Andere re-integratiebedrijven en sociale werkplaatsen waarmee Sympany samen werkt zijn Alreno Bouw Beilen, Inclusief Groep Nunspeet, De Verbinding Wapenveld, AM Groep Hoofddorp en UW bedrijven Utrecht.

Zijn er binnen jouw gemeente ook plannen voor een sorteercentrum? Wij denken graag met je mee.

Mederwerker in een sorteercentrum
Mederwerker in een sorteercentrum
Mederwerker in een sorteercentrum
Mederwerker in een sorteercentrum