Op 5 oktober begint de Dutch Sustainable Fashion Week. Een week die in het teken staat van de collecties en verhalen van duurzame designers en duurzame merken. Een merk met zo’n collectie en verhaal is Kuyichi, met wie wij op dit moment druk samenwerken om een gerecyclede jeans op de markt te brengen. Benieuwd naar deze samenwerking? Bekijk het filmpje en lees hieronder meer.

Kuyichi maakt jeans voor mensen die waarde hechten aan de wereld en het leven. Daarom kiest Kuyichi voor leveranciers die op een eerlijke manier produceren en voor het gebruik van duurzame materialen.
Sympany zamelt textiel in met als doel deze een nieuwe bestemming te geven. Voor het niet herdraagbare textiel gaan wij graag unieke innovatieve één-op-één samenwerkingsverbanden aan. Uitgangspunt hierbij is om het niet herdraagbare textiel als grondstof in te zetten voor nieuwe producten.
Deze samenwerking is daar een voorbeeld van; oude broeken van Sympany en Kuyichi worden vervezeld tot nieuwe garen en vervolgens gebruikt in de productie van deze jeans. Op deze manier maken we samen de cirkel rond en geven we een invulling aan hoogwaardige textielrecycling.

Houdt voor meer informatie rondom de lancering van de jeans de website van Kuyichi en Sympany in de gaten.