6 december was de officiële start van een “collective force” waarbij de eerste samenwerking – BY SYMPANY BY KUYICHI – gepresenteerd werd in Magazijn153 in Amsterdam. De opbrengst van deze voor 20% gerecyclede jeans zal zonder omwegen een enorme ‘power-up’ teweeg brengen in de levens van 30 jonge vrouwen in afgelegen gebieden in Malawi. En dat is nog maar het begin.

By Sympany
Sympany heeft een nieuw initiatief op touw gezet om haar duurzame en sociale doelen te realiseren: By Sympany. By Sympany zet in op samenwerking met (duurzame) modemerken om middels recycling producten te ontwikkelen waarvan de winst ten goede komt aan projecten die zelfredzaamheid bevorderen in Afrika en India.

By Kuyichi
Kuyichi pioniert al sinds 2001 met denim mode van 100% biologische katoen en gerecyclede materialen. Voor de BY SYMPANY BY KUYICHI samenwerking realiseerde Kuyichi een eerste oplage van 1.600 jeans die voor 20% bestaan uit herwonnen vezels uit door Sympany ingezameld textiel. Kuyichi werkt met koplopers op het gebied van duurzame mode om de productie zo transparant en duurzaam mogelijk te maken. Al deze kennis, innovatie en motivatie komt samen in de BY SYMPANY BY KUYICHI jeans.

By Sympany’s Mobile Training Project in Malawi
Maar liefst 10% van de retailprijs van de BY SYMPANY BY KUYICHI jeans gaat linea recta naar het Mobile Truck Project in Malawi. Deze mobiele school, die opereert vanuit een vrachtwagen en een grote tent, biedt iedere vier maanden een naaiopleiding aan 30 jonge vrouwen uit afgelegen dorpen. In het laatste item van deze nieuwsbrief leest u meer over dit project.Al

By You
Sympany zamelt per jaar ongeveer 23 miljoen kilo herbruikbaar en recyclebaar textiel in en initieert projecten waarmee het tegenwicht biedt aan ongelijkheid en negatieve milieu-impact.
Kuyichi en haar partners halen de onderste draad boven om de mode die we dragen te verduurzamen en zo transparant mogelijk te maken.
De meiden in Malawi lopen iedere dag een flink eind naar de Mobile Truck om de naaiopleiding te volgen zodat ze met hun nieuw verworven skills zelfredzaam zijn.

EN JIJ??? Jij kunt nu kiezen voor de BY SYMPANY X KUYICHI jeans die dit allemaal mogelijk maakt. Dat is jouw ‘extra mile’. En omdat jij daar terecht trots op bent vertel je het door aan iedereen die het wil horen (#movementformalawi #bysympany #bykuyichi #byme).

Zo zijn we samen een collective force en wordt de wereld een stukje beter.

koop de jeans hier: www.kuyichi.com/bysympany