Kinderen van het Step Up programma

In India komt kinderarbeid nog veel voor. De totale schatting van kinderarbeid in India is ongeveer 17 miljoen, waarvan 2 miljoen actief zijn in gevaarlijke beroepen zoals tapijtindustrie, glasfabriek, vuurwerk en chemische industrie. Kinderarbeid bestaat niet omdat kinderen meer capabele werknemers zijn, maar omdat ze voor minder geld kunnen worden aangenomen. Panipat is een stad in de staat Haryana, op slechts 90 km van Delhi. Panipat heeft 1.205.437 inwoners. Panipat staat bekend om zijn kleine fabriekjes en fabrieken die wollen materialen uit Europa recyclen tot garens. De beroepsbevolking bij deze ‘shops’ bestaat voornamelijk uit vrouwen en kinderen die onder onmenselijke omstandigheden werken om hun schulden af te betalen. Kleding uit verschillende landen wordt (geïmporteerd) verzameld, gesorteerd en voorbereid als grondstof voor de nieuwe kleding. De arbeidsomstandigheden in de meeste fabrieken zijn slecht en hebben weinig hygiënische normen en zijn ook zeer gevaarlijk voor de gezondheid.

  • Bouwen van een trainingscentrum
  • 1800 Jonge vrouwen (70%) en mannen (30%) uit de armste sloppenwijken in Udyog Vihar trainen, waarna ze kunnen beginnen te werken in textielbedrijven in de buurt.
  • Bieden van aanvullende training: grammatica, basisrechten en levensvaardigheden
  • Speciale diensten: – het aanbieden van speel- / kleuterscholen voor kinderen van deelnemers jonger dan 5 jaar – het aanbieden van hulp bij de inschrijving van kinderen ouder dan 6 jaar op overheidsscholen of overbruggingsscholen

Voor de deelnemers van de cursus, de volgende opties:

Een baan in de textielfabrieken in de buurt in Udyog Vihar
Een eigen klein bedrijf starten op basis van de verworven vaardigheden

Details project

Doel van het project:

Training geven aan 1800 jongeren om werkzaam te zijn in de textielindustrie.

Duur van het project:

3 jaar

Startdatum:

1 juli 2017