Vorig weekend is de Circular Fashion Games van start gegaan.

  • 800 uur aan innovatieve slagkracht
  • 32 changemakers uit 11 landen, van Duitsland tot Panama
  • De 32 changemakers werken in acht teams aan hun challenge (dit zijn twee teams per challenge)
  • 5 challenger organisaties met ambities op circulair textiel: Schiphol, Lenzing, VAUDE, gemeente Amsterdam en Sympany

De 32 changemakers die deelnemen aan de Circular Fashion Games zijn studenten van internationale top scholen binnen de mode, business en technologie en ervaren (mode) professionals. Zij delen de ambitie om de huidige lineaire mode-industrie circulair en future-proof te maken.

Tijdens de Circular Fashion Games zetten de changemakers hun creatieve denkkracht in om tot innovatieve en concrete oplossingen te komen voor de circulaire uitdagingen van de challenger organisaties, dit zijn Schiphol, VAUDE, Lenzing en gemeente Amsterdam samen met textielinzamelaar Sympany.

De challenge van gemeente Amsterdam en Sympany is:

  • Gemeente Amsterdam en Sympany willen voor metropoolregio Amsterdam de stroom afgedankte kleding van consumenten inzetten als materiaal voor lokaal circulair ondernemerschap. Zij hopen hiermee innovatiekracht, werkgelegenheid en inclusiviteit (dus niet enkel voor mode-ondernemers) te vergroten.

Met de games wordt bedrijven concrete handvatten geboden voor nieuwe services en producten die mede de circulaire mode- en textielindustrie kunnen gaan vormen en de Circular Fashion Games biedt voor alle deelnemers een sterk netwerk. Deze twee aspecten maken van de Circular Fashion Games een katalysator voor ontwikkelingen op gebied van duurzame en circulaire mode en textiel.

Na de eerste bootcamp afgelopen weekend, volgt de tweede bootcamp in Amsterdam van 6-9 februari. Op 10 februari is de finale van de Circular Fashion Games in Fashion for Good en wordt de meest innovatieve oplossing gekozen door een expert jury met Douwe Jan Joustra, Hoofd Circular Transformation C&A Foundation, Monique Maissan, Founder en CEO Waste2Wear, Georgia Parker, Program Manager Fashion for Good, Eyal Oster, Co-founder en Board Member MobileBridge en Strategic Advisor Hammer Team fund, en Tienko Rasker, Co-founder Leapfunder.

Activiteiten en berichten van de Circular Fashion volg je via bijgaande link: https://www.linkedin.com/company/circular-fashion-games