Sympany streeft ernaar om, naast de verkoop van goed herdraagbare kleding, de niet herdraagbare kleding (ondersoorten) zo optimaal mogelijk te benutten en de unieke kwaliteiten van textiel tot zijn recht te laten komen. Onze innovatieprojecten zijn gericht op het omzetten van deze “ondersoort” naar hoogwaardige circulaire grondstoffen en producten en zetten deze in de markt samen met onze partners. Deze innovatieve ontwikkelingen en samenwerkingen zijn te zien op het We Make the City festival in Amsterdam.

Een week lang staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen. We Make the City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Bezoek spraakmakende conferenties, inspirerende meet-ups, mind-breaking hackathons, verbazingwekkende exposities of ga op bezoek bij talloze stadmakers. Benieuwd naar samenwerkingen waaraan Sympany een bijdrage heeft geleverd? U ziet ze op dit festival! Hieronder leest u waar u ons op het festival kunt vinden…..

De deelname en de samenwerkingen van Sympany zullen op twee verschillende plekken in Amsterdam te zien zijn.

De eerste samenwerking wordt gepresenteerd tijdens de expositie en de modeshow van WE MAKE M-ODE (via deze link treft u ook het volledige programma). Stichting M-ODE biedt tijdens dit festival een podium aan nieuwe ontwerpers, ontwikkelaars en daredevils en tonen collecties waarin herwaardering van kleding centraal staat.

De expositie is van 18 juni t/m 21 juni te zien op het Marineterrein op de Kattenburgerstraat 5. Daarnaast vindt er op dit terrein op 20 juni om 20.00 uur de modeshow Obroni Wa Wu van Linda Valkeman & Carmen Hogg plaats. Deze lokale designers laten hun collectie zien van textielafval en showen vervolgens wat in hun ogen de oplossing kan zijn voor een circulaire lokale maakindustrie in Nederland. In samenwerking met Bonne Suits, a Beautiful Mess en Sympany creëerden zij een vijftal pakken, die van textiel tot en met productie, volledig lokaal tot stand zijn gekomen. “New Beginnings” toont de kracht van samenwerking met een gezamenlijk doel.

De tweede samenwerking wordt van 18 juni t/m 21 juni tussen 8.00 en 21.00 uur gepresenteerd tijdens de URBAN EXPO van RECURF-UP bij Circle op het Gustav Mahlerplein 1B. De expositie ‘Van Textiel naar Design’ neemt u mee in de textiel recycling-route van het ontwikkelen van nieuwe materialen zoals bio-composiet tot prototypes en design producten. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) onderzocht hoe oud textiel weer een nieuw, hoogwaardig leven kan krijgen en toont de mooiste resultaten in Circl.

U ziet materialen, product samples, prototypes en beeldmateriaal van studenten Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde van de afgelopen vier jaar. Alle producten maken deel uit van het onderzoeksproject RECURF-UP. Het doel is om textiele reststromen uit de metropoolregio Amsterdam op een hoogwaardige manier in te zetten voor industriële, circulaire en economisch verantwoorde producten zoals akoestische wand- en plafondpanelen.

Tijdens deze expo is het mogelijk uw oude denim in te leveren bij Sympany, zodat ook van dit textiel weer mooie nieuwe toepassingen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn twee van Sympany’s samenwerkingen op gebied van post-consumer gerecycled denim te bewonderen. De 23% gerecyclede werkbroek van Crosshatch X Sympany en de 20% post consumer By Sympany By Kuyichi jeans.