Eerder in deze nieuwsbrief gaf onze directeur-bestuurder Marc Vooges al aan dat er afval tussen het textiel in onze containers is aangetroffen. Waardoor bruikbaar textiel door deze vuil en viezigheid soms volledig onbruikbaar wordt.

Afval tussen het textiel is niet direct heel nieuw voor ons, maar helaas is er wel een duidelijke toename te zien.

Komt het omdat betaald moet worden voor het afvoeren van restafval? Is het gemakzucht? Is het onduidelijkheid wat er precies welkom is in onze textielcontainers? In ieder geval geen papier, elektrische apparaten, (paarden)poep, luiers of glas. Helaas treffen onze sorteerders deze spullen wel aan tussen het gedoneerde textiel. Bijgaande pictogrammen laten duidelijk zien wat wél welkom is:

En bij twijfel kunt u het altijd even bij ons navragen. Zo krijgen wij regelmatig de vraag of dekbedden, kussens of matrassen welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in onze textielcontainers. Deze producten bestaan voornamelijk uit synthetische of veren vulling.

Om het textiel tegen vuil, nattigheid en viezigheid te beschermen is het belangrijk dat het goed verpakt wordt aangeboden zoals in een dichte (vuilnis)zak.