Kleding doneren aan vluchtelingen

De vele berichten over de vluchtelingencrisis in Europa hebben flink wat los gemaakt in Nederland. Velen willen de handen uit de mouwen steken om vluchtelingen te helpen. Dit is wat wij ook wilden. Daarom is Sympany in september 2015 een samenwerking aangegaan met het Nederlandse Rode Kruis om de vluchtelingen te voorzien van goede kleding en schoenen. Dit was van belang omdat veel vluchtelingen hun bezittingen hals over kop hebben moeten achterlaten.

Nu, een jaar later neemt het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt af. Hierdoor zijn er minder kleding en schoenen nodig en daarom zijn op dit moment alle welkom winkels die door het Nederlandse Rode Kruis waren opgezet, gesloten. Het Rode Kruis heeft er in totaal 31 geopend. Sommige golden als winkels waar vluchtelingen kleding konden passen en meenemen. Andere waren weer bedoeld voor grotere verzendingen richting de opvanghuizen voor de vluchtelingen. Bij de welkom winkels stonden kledingcontainers van Sympany waar het mogelijk was om kleding te doneren speciaal voor de vluchtelingen.

Sympany heeft vanaf het begin het Rode Kruis geholpen bij en snel en efficiënt verwerken van alle goede kleding en schoenen die zijn gedoneerd. Zo konden wij bijdragen aan het zo snel mogelijk leveren van noodzakelijke kleding en schoenen aan de vluchtelingen. De actie heeft totaal 10.000 vluchtelingen kunnen voorzien van kleding, schoenen en andere spullen. Dit dankzij de inzet van alle geweldige vrijwilligers die samen 6.700 vrijwilligersdiensten hebben gedraaid en dankzij alle mensen die hun goede kleding hebben gedoneerd voor de vluchtelingen.

Bron: Rode Kruis

Maar we zijn nog niet klaar!

Nu alle welkom winkels gesloten zijn, kan je uiteraard nog terecht bij al onze Sympany kledingcontainers in Nederland. De kleding die je doneert krijgt een tweede leven doordat wij het verkopen of recyclen. Met de opbrengsten steunen wij de projecten van de gelieerde stichting Sympany⁺. Met deze projecten helpen we jaarlijks ongeveer 60.000 mensen.

Lees meer over onze internationale projecten.

Kledingcontainer bij u in de buurt?

Zoek hier de voor jou dichtstbijzijnde Sympany kledingcontainer (let op: de kleding in onze kleding containers komt nu niet meer ten goede van de vluchtelingen):

Een Sympany container bij jou in de buurt?