Vandaag is de Internationale Dag tegen Kinderarbeid. Dat betekent dat wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor werkende kinderen.  Nog steeds werken 215 miljoen kinderen wereldwijd. Bijvoorbeeld in India, waar naar schatting nog ruim 4,3 miljoen kinderarbeiders werken. 

De Indiase stad Panipat is de hoofdrolspeler op het gebied van textielrecycling. Met circa 500 textiel recycling fabrieken en werkgelegenheid voor honderden textielwerkers, trekt Panipat veel arbeiders die hard op zoek zijn naar werk. De kinderen gaan vaak mee naar de fabrieken en/of moeten ook zorgen voor een inkomen. Met het project Fonds Bestrijding Kinderarbeid worden de kinderen uit de fabrieken gehaald en kunnen ze later naar een reguliere school.

Onderzoek en transparantie

Binnen het kader van de projecten onderzoekt Sympany bovendien haar eigen keten, waarbij speciaal wordt gelet op de handelstrajecten van niet herdraagbare textiel. Op deze wijze wil Sympany, uiteindelijk, er zeker van zijn dat ons resttextiel niet mede door arbeid van kinderen wordt verwerkt, die niet naar school gaan. Transparantie is een belangrijke kernwaarde voor Sympany, in samenwerking met het onderzoeksbureau Ffact zijn er al meerdere rapporten verschenen rondom dit onderwerp. Je vindt ze o.a. hier

Project india

Bekijk de video van onze partner Humana People to People India over kinderarbeid vrije wijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather