SN5017 creditsSympany heeft sinds april een nieuwe textielsorteervestiging in Harderwijk, welke op 19 mei jl. feestelijk is geopend. Een mooi project! Want lokale mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen in onze sorteervestiging te werken. Regio Noord-Veluwe heeft namens Harderwijk, Ermelo, Putten, Elburg, Oldebroek en Nunspeet, sociaal ondernemer Sympany gekozen om de sorteervestiging op te zetten en ook per 1 januari jl. de komende jaren het textiel in de genoemde gemeenten in te zamelen. Met het winnen van de aanbesteding heeft Sympany zich gecommitteerd aan het opzetten van een nieuwe sorteervestiging waarin mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een baan kunnen krijgen. Vanaf mei zijn al 20 mensen aan het werk in de vestiging. In de sorteervestiging zal de na verwachting 750.000 kilogram textiel, die jaarlijks in de 6 gemeenten met 60 textielcontainers wordt ingezameld worden gesorteerd. Aanvullend brengt Sympany nog 750.000 kilogram textiel uit andere gemeenten naar Harderwijk om zo genoeg werk te hebben voor 35 medewerkers. De sorteervestiging is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Op het Gemeentelijk Afvalcongres op donderdag 31 maart in DeFabrique te Utrecht heeft u vast wel met een van onze adviseurs gesproken. Wij hopen dat het voor u ook een geslaagde dag was en het thema ‘Gemeenten op weg naar een circulaire economie’ voor u voldoende is belicht op deze dag.

Sympany is vandaag (26 mei) aanwezig op het NVRD Jaarcongres 2016, het thema van dit jaar is 100% Circulair. Dit jaar zijn we niet als sponsor met een stand vertegenwoordigd, maar ziet u Richard, Maarten, Jan-Maarten en Trees als deelnemers rondlopen.