Met de net gestarte Fashion Exchange richt de Bijenkorf zich op slimmer een garderobe samenstellen en op bewustwording creëren over het weggooien van textiel. Oude kleding kan namelijk heel goed hergebruikt of gerecycled worden en Sympany zorgt dat precies dat gedaan wordt met de ingeleverde kleding. In de weekenden van 4,5 en 11,12 augustus kan jij jouw kleding inleveren bij alle filialen van de Bijenkorf en deze kleding komt vervolgens bij Sympany terecht. 

Lever minimaal 6 stuks oude kleding in, draag bij aan een beter milieu en krijg zelf 20 euro korting op de ideale duurzame garderobe bij de Bijenkorf. Bovendien steun je met jouw ingeleverde textiel direct de projecten van Sympany in Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi. Meer over de Fashion Exchange inleveractie van de Bijenkorf vind je hier.

Fashion Exchange 

Waarom deze campagne?

Van de gemiddeld 175 items in onze kast dragen we er 50 niet. Jaarlijks gooien we met zijn allen in Nederland ongeveer 145 miljoen kilo bij het restafval. Per persoon gooien we gemiddeld 24 stukken bij het restafval, waarna het verbrand wordt of op de vuilnisbelt belandt. En dat terwijl hiervan 65% geschikt is voor hergebruik of recycling, zonde dus! Sympany zorgt voor de verkoop van herdraagbare kleding en gebruikt de niet herdraagbare kleding voor recycling projecten. Het is tijd dat ook de consument zich hier bewust van wordt. Dus lever je kleding in en GEEF GOED DOOR!

Wat kan jij doen? Ruim je kast op! 

Breng in het weekend van 4&5 of 11&12 augustus je kleding naar de Bijenkorf. Mocht je niet in staat zijn om tijdens de campagne naar één van de filialen te gaan, lever je kleding dan in bij één van onze Sympany containers. Vind via de link hieronder waar jij jouw oude kleding kunt inleveren.[/vc_column_text]

vind een container

 

Wat gebeurt er met jouw kleding?

Directe bijdrage aan de projecten

De kleding die Sympany van de Bijenkorf ontvangt wordt gesorteerd op herdraagbaar en niet herdraagbaar textiel. Sympany zorgt voor de verkoop van de herdraagbare kleding en gebruikt de niet herdraagbare kleding voor recyclingprojecten. De gehele netto opbrengst van Sympany gaat naar de projecten waarbij we zelfredzaamheid bevorderen en de textielindustrie verduurzamen. Door het inleveren van jouw kleding, zorg jij ervoor dat mensen in India en Afrika een kans  krijgen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather