Als getal is dit abstract. Maar ook als ik vertel dat Sympany in 2015 ruim 23,5 miljoen kilogram textiel heeft ingezameld en verwerkt, dan zegt dit de doorsnee Nederlander waarschijnlijk nog niets. Maar deze hoeveelheid is echt enorm.

Toen ik mijn ouders een keer ons sorteercentrum in Assen liet zien, waren ze onder de indruk van de hoeveelheid opgeslagen zakken met gesorteerde textielproducten. Ze dachten dat de vuilniszakken met kleding die ze af en toe kregen van vrienden en in de schuur legden tot ik die kwam ophalen al veel was!
Te bedenken dat ons sorteercentrum in Assen “slechts” 3,5 miljoen kilogram op jaarbasis sorteert!

Deze enorme hoeveelheid levert een flinke milieubesparing op doordat een groot gedeelte van de kleding opnieuw zal worden gedragen. Het gedeelte dat niet opnieuw kan worden gedragen wordt gerecycled tot nieuwe producten. Deze enorme hoeveelheid helpt ook mensen in Nederland aan een leuke baan in een van onze sorteerbedrijven. Mensen die moeilijk aan een reguliere baan kwamen doordat ze een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Met het geld dat uiteindelijk wordt verdiend met al onze activiteiten kunnen we tienduizenden mensen in Afrika, India en Ethiopië op weg helpen om zelfredzaam te zijn. Op onze website worden enkele van deze fraaie projecten uitgelicht.

vriendelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder Sympany

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather