Recent opende Sympany al een nieuw sorteerbedrijf in Harderwijk en deze week opende Sympany in Uithuizen een kleinere uitgave. Dit samenwerkingsverband is tot stand gekomen na intensief overleg met onze opdrachtgever ANG. Al met al ontwikkelt Sympany zich steeds meer van alleen textiel inzamelaar naar inzamelaar/sorteerder.

Op de feestelijke officiële opening van Sympany Uithuizen was ik blij voor Bianca, Marcela, Ayesha, Diane, René en Bernard die ter plekke aan de slag zijn om de binnenkomende kleding, schoenen en textiel uit de gemeenten Eemsmond, De Marne, Loppersum en Winsum te sorteren. Toch weer zes mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een leuke baan geholpen.

De hulp die SW organisatie Ability hierbij heeft geboden is perfect geweest, want geschikte mensen vinden die dit werk goed kunnen uitvoeren, is nog niet zo eenvoudig.

De aanwezige mensen van Ability, van de lokale gemeenten en van opdrachtgever ANG konden met eigen ogen zien dat Sympany Uithuizen een mooie toekomst tegemoet kan gaan. Helemaal als het aantal kilo uit de aanpalende gebieden ook hier verwerkt kan worden.

Marc Vooges, directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather