Afgelopen december heeft de schoenenwinkel Schuurman Schoenen een schoendonatie gedaan aan Sympany. In totaal hebben zij maar liefst 6400 kilo schoenen ingezameld voor ons. Voor de schoendonatie hebben zij een maand lang schoenen ingezameld bij hun winkels. Een prachtig gebaar!

Schuurman Schoenen begon in de jaren ‘50 van de vorige eeuw met een klein winkeltje in Borculo. Schuurman Schoenen is vooral populair in het noorden en oosten van Nederland maar ook in het westen en zuiden groeit de naamsbekendheid hard. Schuurman Schoenen is ondertussen van dat kleine winkeltje uitgegroeid tot 40 winkels.

Actie schoendonaties

Tijdens de actiemaand konden de klanten hun oude laarzen, nette schoenen, sportschoenen, sneakers en pumps inleveren bij één van de 40 winkels van Schuurman Schoenen. Bij deze winkels waren rolcontainers van Sympany geplaatst. De klanten konden ook online meedoen met de actie door schoenen te doneren in de dichtstbijzijnde Sympany container en er een ‘selfie’ van maken. Zij kregen dan een online kortingscode opgestuurd. Voor de ingeleverde schoenen kregen de klanten €10 korting op een nieuw paar schoenen van Schuurman Schoenen.

Bestemming schoendonaties

Naast dat Schuurman Schoenen een prachtige schoendonatie heeft gedaan aan ons, ging er ook nog eens €0,25 per paar schoenen naar ‘actie pepernoot’ van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Mede dankzij de donatie van Schuurman Schoenen kregen 54.576 kinderen uit Nederland die in armoede leven toch een cadeautje tijdens pakjes avond.

De laarzen, sportschoenen, sneakers en pumps die Sympany als schoendonatie heeft ontvangen waren goed voor ongeveer €5900. Dit geld komt goed van pas voor onze projecten. De opbrengst van de schoendonatie wordt besteed aan studenten in Malawi. In 2015 hebben wij, in samenwerking met DAPP Malawi, een project opgezet waarbij 30 studenten een driejarige opleiding Fashion & Design volgen. Tijdens de opleiding leren de studenten de basisvaardigheden van kleding maken, kleding ontwerpen en krijgen ze les in marketing.

Er is een groot tekort aan vakmensen in Malawi terwijl deze noodzakelijk zijn voor het opbouwen van een goede economie. Daarnaast is er in Malawi veel vraag naar vakmensen die meer kunnen dan het verstellen van kleding en het naaien van eenvoudige ontwerpen. Dankzij de opleiding krijgen de studenten de kans om een zelfredzaam bestaan op te bouwen. Na de driejarige opleiding kunnen zij werken en zelf geld verdienen. Sympany zal de studenten blijven volgen na de opleiding. Naast het opbouwen van een beter bestaan voor de studenten is draagt dit ook bij aan de economie van Malawi.

Sympany, en de Malawiaanse studenten, zijn Schuurman Schoenen en iedereen die schoenen heeft gedoneerd dan ook hartstikke dankbaar voor de schoendonaties!

Ook een schoendonatie doen?

Wilt u ook een schoendonatie doen? Of een actie voor ons opzetten? Voor het doen van een schoendonatie kunt u altijd terecht bij een van onze textielcontainers. De schoenen wel graag vastgebonden doneren. Afgelopen jaar is er 23,5 miljoen kilo gesorteerd in onze sorteercentra. Als de ene schoen los raakt van de ander, is het bijna onmogelijk om de paren nog bij elkaar te vinden.

Ziet u Schuurman Schoenen als een inspiratie en wilt u ook graag een kledingactie opzetten met uw bedrijf, stichting of school? Dan staan wij er natuurlijk voor open om de mogelijkheden te bespreken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather