Sympany heeft de afgelopen weken maar liefst 11 keer geconstateerd dat textielcontainers leeg waren terwijl onze chauffeurs dachten dat ze een volle container konden legen. Vooral de containers in Brabant, Gelderland en Zeeland werden leeggeroofd. Zelfs een aanhouding door de politie heeft nog niet geleid tot het terugdringen van het aantal brutale diefstallen.

Eind oktober hebben we de politie geattendeerd op een auto met gestolen kleding. De dieven werden betrapt en hopelijk verbaliseerd. Iets later zijn we met de politie bij een sorteerbedrijf geweest waar net daarvoor een lading gestolen textiel is afgeleverd. Ook dat leidde tot weinig concreets. Het is dan erg frustrerend dat je de dagen erna meldingen krijgt van eigen chauffeurs maar ook van bewoners die dezelfde wagen als eerder is gebruikt, wederom zien bij een van onze containers.

Momenteel weten we van leeggeroofde containers in Tholen, Oud Vossemeer, Gouda, Krabbendijke, Rijsbergen, Zundert, Zevenbergen (Reshare), Reek en Uden e/o. In Gendt heeft een oplettende inwoners tot twee keer toe een diefstal gezien.

Door diefstal loopt Sympany omzet mis. Dit zorgt ervoor dat wij minder geld houden om aan onze projecten in India en Afrika te besteden en dat op langere termijn banen verdwijnen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in Nederland in onze sorteercentra.

Natuurlijk neemt Sympany maatregelen om diefstal te voorkomen. Zo worden bijna dagelijks alle textielcontainers geleegd om het openbreken van de containers te ontmoedigen en worden inwoners gevraagd melding te maken van diefstal. Sinds 2014 werkt  Sympany met de My GPS trackers. Verder zijn sloten vervangen, dan wel dicht gelijmd.

Heb jij nog een goede tip?

Item Nieuwsuur NPO

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather