Helaas vinden we tijdens het sorteren ook regelmatig niet textiele producten. Het contrast tussen deze niet textiele producten is groot. Het kan gaan om een zak afval, maar soms verliezen mensen ook hun sleutels, mobiel of andere belangrijke zaken. Afgelopen week vond een collega drie Deense paspoorten. Natuurlijk geven we dit aan; hiervoor is een speciale website. Dit voelde onbevredigend voor me met zulke belangrijke documenten.

Via Google startte ik mijn zoektocht met allerlei zoektermen waaronder natuurlijk de namen in de paspoorten. Ergens hoopte ik een link te vinden. In eerste instantie dacht ik via Facebook de dochter te hebben gevonden, maar die reageerde niet op mijn bericht. Dan de moeder misschien, die hopelijk als ergotherapeute in de plaats werkte die in haar paspoort stond. Een eerste mail kwam terug. Toen de praktijk zelf gemaild met de vraag of ze mijn originele mail konden doorsturen naar de moeder. Wat bleek, ik zat goed. De dame in kwestie reageerde enthousiast en blij. De drie paspoorten kwamen uit hun koffers die in Amsterdam waren gestolen.

De paspoorten zijn onderweg naar Denemarken. Wat dichter bij huis is nu onderweg een portemonnee met bankkaarten en diverse andere zaken van iemand uit Gelderland, die we konden opsporen via een bonnetje van de burgerlijke stand aldaar.

Het is dankbaar werk het inzamelen en sorteren van textiel en schoenen en soms deze onverhoopte overige zaken!

Hartelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather