Een feestelijke donderdag in mei. Ik ben uitermate trots en blij dat Sympany Harderwijk officieel is geopend.

Ik ben blij voor Margreet, Petra, Jan, Willy en andere collega’s die al enkele weken keihard aan de slag zijn om de binnenkomende kleding, schoenen en textiel uit het gebied rond Harderwijk te sorteren.

Ik ben blij voor alle leerlingen die bij een mobiele kleermakersschool in Malawi les krijgen. Dankzij de opbrengst die Sympany realiseert worden jonge vrouwen, wonend op het platteland, in vier maanden tijd opgeleid tot kleermaker en ze krijgen zo de kans krijgen hun zelfredzaamheid te verbeteren.

Ik ben blij voor de inwoners van regio Noord Veluwe doordat ze nu textiel, kleding en schoenen doneren en bijdragen aan milieu doelstellingen.

In enkele weken tijd is het Sympany gelukt het sorteerbedrijf op te zetten. Momenteel werken er al 20 collega’s die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daar zullen binnenkort nog 16 langdurig werklozen en Wajongers bijkomen.

Alle mensen – waaronder ook eigen collega’s – die keihard hebben gewerkt en dagelijks werken om dit fraaie sorteerbedrijf uit te bouwen, dank ik heel hartelijk. Ik hoop dat we eind 2016 kunnen zeggen dat Sympany Harderwijk een geoliede machine is waar ruim dertig mensen met heel veel plezier werken. Ik wens ze dat toe en mezelf ook, omdat ervaring leert dat bij bedrijven waar de werksfeer goed is, weinig problemen zijn!

Marc Vooges, directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather