Verschillende dieven hebben op 20 februari weer toegeslagen door textielcontainers van onder andere Sympany leeg te roven. Met volle wagens zijn de dieven naar Polen gereden. Door een lok-gps in een van de zakken van Sympany is op 21 februari een stilstaande bus in Polen gevonden en door de Poolse politie onderzocht. Daarin is de tas met de gps-zender teruggevonden. De politie onderzoekt nu de mogelijkheden voor verdere vervolging.

Sympany kreeg op 20 februari een signaal van een verstopte zender die niet meer op zijn plaats lag in 1 van de containers. Deze lok-zenders zijn in gebruik genomen nadat er verschillende malen textiel gestolen is uit de textielcontainers van Sympany. De dieven zijn in de nacht van maandag op dinsdag door 10 plaatsen in Noord-Brabant gereden op zoek naar textiel. Uiteindelijk hebben ze in Uden uit 8 textielcontainers van Sympany textiel gestolen en zijn ze met een volle wagen via Duitsland naar Polen gereden.

Na wat uitzoekwerk vond Sympany beelden van de dieven en heeft deze beelden plus de gegevens van de gps-zender doorgestuurd naar de Poolse politie. Met deze gegevens heeft de Poolse politie op 21 februari een bus gevonden die stilstond op een parkeerplaats. De tas met daarin de gps-zender is hierin gevonden. De bestuurders van de bus waren niet meer ter plaatse. Als bewijsstuk ligt die tas nu op het politiebureau van Czaplinek. De Poolse politie onderzoekt nu welke mogelijkheden er zijn voor een verdere vervolging.

Eind vorig jaar was het ook al raak. Op 19 december heeft een oplettende burger een melding gemaakt van een verdachte bus rondom de textielcontainers in Nieuwegein. Van deze bus waren er al vaker meldingen binnen gekomen. Door de samenwerking met de politie kon de bus snel opgespoord worden. De dieven zijn ter plekke opgepakt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather