Het NRC heeft een prachtige (foto)reportage over Sympany Kledinghergebruik Assen op de website en in hun krant. In de reportage neemt de schrijver de lezer mee om een kijkje te nemen achter de schermen bij ons sorteercentrum in Assen. Dit levert inspirerende en persoonlijke verhalen op van de medewerkers en het werk dat zij elke dag doen.

Een van de verhalen in het artikel is die van Adri die tijdens de gladheid, afgelopen winter, om vier uur in de nacht lopend van huis ging omdat hij toch wilde komen werken. Een ander gaat in op de uitdagingen van de kledingindustrie tot aan de gekke dingen die ze in Assen tegen komen op de sorteerband.

“Rijbewijzen, sieraden, breiwol, bankpasjes, voorbinddildo’s, een levend konijn. Alles komt voorbij”

Naast de reportage in de papieren krant heeft NRC een artikel geplaatst op de website van het NRC met foto’s die zijn gemaakt voor de reportage. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Sake Elzinga van Sake Elzinga Photography. Sake Elzinga is al sinds 1982 werkzaam als zelfstandig fotograaf en heeft een breed werkterrein. Al sinds 1987 is hij de vaste fotocorrespondent voor het NRC Handelsblad. Hij heeft al verschillende fotoprijzen gewonnen waaronder tweede prijs sport World Press en twee zilveren camera’s en Fuiji Award.

Klik op de onderstaande buttons om de reportage te lezen en de foto’s te bekijken.
Reportage Fotoreportage

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather