De als vanouds zeer enthousiaste James Veenhoff stuurde me onlangs deze op maat gemaakte jeans, die gemaakt is van de gerecyclede stof Red Light Denim. Een jeans die ik vanaf nu met trots draag!

Ten eerste is het één van de eerste jeans die is gemaakt in de Workshop in Denim City. Twee stagiairs (1e jaars!) hebben daar onder supervisie van Stacy Janmaat mijn jeans gemaakt, volgens het patroon-ontwerp “Dempsey”.

De stof die ervoor is gebruikt heet Red Light Denim. Dat was het eindresultaat van wat ooit door KICI (nu Sympany) en House of Denim (van James) is gestart. Samen met het Spaanse Royo, Wieland, MVO Nederland en Kings of Indigo is het project tot stand gekomen. Maar liefst 19% van de stof bestaat uit niet herdraagbare jeans die zijn gedragen in Amsterdam en ingezameld door Sympany. De overige 81% is zogenaamd Better Cotton Initiative-katoen.

Samen met House of Denim gaat Sympany in 2015 proberen een nieuwe stof te laten maken waarbij het % gerecyclede denim nog hoger is! Dus houdt in de gaten waar ik volgend jaar in rondloop!!

Hartelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather