In september 2015 was het overal op het nieuws te volgen. De verschrikkelijke situaties waarin de vluchtelingen verkeerden. Waar Sympany zich normaal richt op het stimuleren van zelfredzaamheid wilden wij toch iets te doen voor de vluchtelingen. Dus besloten we te helpen op het gebied waar we goed in zijn; kledinginzameling en de verwerking ervan. Nu een jaar later is de toestroom van vluchtelingen en daarmee de nood afgenomen. De welkom winkels van het Rode Kruis waar Nederlanders in de Sympany containers hun kleding konden doneren, zijn nu allemaal gesloten.

Wat is bereikt?

Sympany heeft het Rode Kruis geholpen bij het opzetten van de totaal 31 welkom winkels die zij hebben geopend. Dankzij donaties van goedwillende Nederlanders zijn er meer dan 10.000 vluchtelingen van kleding en spullen voorzien. De vrijwilligers hebben ruim 6.700 vrijwilligersdiensten gedraaid om dit te bereiken. Dus niet alleen een grote pluim voor de donateurs voor hun gulle kledingdonaties maar ook voor de vrijwilligers voor het in goede banen lijden van het project.

Samenwerking met het Nederlands Rode Kruis

De welkom winkels zijn in eerste instantie opgezet door het Rode Kruis om in een directe behoefte te voorzien. De welkom winkels waren opgezet zodat de vluchtelingen er konden ‘winkelen’. Andere welkom winkels waren weer opgezet voor grote uitgiften voor noodopvang. Kleding doneren voor de vluchtelingen was een belangrijke actie in de welkom winkels. Op de website van het Rode Kruis konden de donateurs precies zien waar behoefte aan welke soorten kleding of schoenen was bij welke welkom winkel.

Sympany heeft het Rode Kruis niet alleen geholpen met de opzet en de uitrol van de welkom winkels maar ook met het snel en efficiënt verwerken van alle goede kleding en schoenen. Zo konden alle vluchtelingen z.s.m. beschikken over noodzakelijke kleding en schoenen.

Nu: kleding doneren Sympany projecten.

Kleding doneren voor de vluchtelingen is op dit moment niet mogelijk. Kleding doneren kan uiteraard nog wel voor onze eigen projecten in verschillende landen in Afrika en in India. Voor de dichtstbijzijnde container klik op de onderstaande button.

Een Sympany container bij u in de buurt?

Bron: het Rode Kruis

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather