Ik ben nooit te oud om te leren. Dus heb ik me verdiept in hulpmiddelen om tactvol te gaan communiceren. Eén van die hulpmiddelen is het gebruik van LSD. Daar zijn boekjes van vol geschreven. Maar lezen is 1, gebruiken en oefenen daarmee is een ander. Dat heb ik de afgelopen weken gedaan en kan vertellen dat het me tot op heden goed bevalt.
Nadat ik met mede cursisten diverse keren heb geoefend, heb ik tijdens een meeting met enkele van de Sympany-managers waarbij we ons bogen over de strategie voor de komende jaren, alle uitgangspunten die ik heb geleerd, toegepast.

Luisteren deed ik al, vind ik. Samenvatten heb ik nu meer gedaan, en door met name het doorvragen kwam ik verder in diverse discussies.
Bij het gebruik van LSD heb ik logischerwijze OER toegevoegd.
Voor de niet ingewijde:
Oprecht (luisteren),
Effectief (samenvatten),
Respectvol (doorvragen).

Marc Vooges, directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather