Sympany geeft op haar sorteerlocaties werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Harderwijk werken we samen met Gresbo. In het decembernummer van het interne blad Inclusief van Gresbo staat een artikel geschreven door en over onze collega Harm.

Mijn naam is Harm van Dusschoten. Ik ben 35 jaar en kom uit Nijkerk. Ik wil jullie graag vertellen over mijn werk bij Sympany in Harderwijk.

Sympany is een kleding sorteerbedrijf dat gedragen of nieuwe kleding sorteert wat ingeleverd wordt in de diverse textiel containers die je overal in de buurt ziet staan. Sympany haalt met vrachtwagens de kleding op wat in onder andere Harderwijk wordt gesorteerd.

Op 23 mei 2016 ben ik begonnen op de sorteerband en moest ik vooral T-shirts sorteren. Na een aantal maanden mocht ik naar de opgooiband waar ik alle kleding op de lopende band gooide zodat de collega’s het konden sorteren. Daarna kreeg ik er meerdere taken bij. Zo moest ik knuffels, sieraden en spelletjes sorteren en die in aparte dozen doen. Dat noemen wij Bricks and Bracks. Nu ben ik ook verantwoordelijk voor het dichtnaaien van de zakken, kooien klaarzetten, helpen met aanstampen van de kleding, het verwisselen van de zakken en het lossen van de vrachtwagen. Ook hoop ik snel mijn heftruck certificaat te halen, zodat ik daar kan bijspringen als het nodig is. En dat maakt mij een allround medewerker.

Ik ben trots op de diverse taken die ik heb gekregen en ben bij Sympany ontzettend gegroeid. Het werken bij Sympany geeft me heel veel energie en dat krijg ik ook van mijn collega’s. Als men aan mij zou vragen of ik over 10 jaar nog bij Sympany werk, dan is mijn antwoord een dikke JA. Sympany is mijn 2e huis en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik wil Gresbo en Sympany bedanken dat zij mij deze kans hebben gegeven. Het is een super baan!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather