Even geleden hoorde ik het nummer “Thriftshop” weer eens voorbij komen. Een zeer grote hit in 2013 in Nederland voor de rapper Macklemore en zijn producer Ryan Lewis. In het begin had ik totaal geen idee waar het lied over ging. Tot ik de videoclip zag. Het nummer gaat over het kopen van goedkope kleding van kringloopwinkels, met minachting voor merkkleding en trends (bron: Wikipedia). Naast dat de rapper andere voorwerpen verkrijgt uit kringloopwinkels heeft hij ook geweldige kleding aan die hij voor een prikkie heeft aangeschaft. Hij gaat helemaal los in de tweedehands zaken.

Ik ben altijd benieuwd of zo’n hit een invloed heeft op het kopen in tweedehands kleding winkels. Hij bezingt in zijn lied dat hij door hele bijzondere kledingstukken uit te kiezen zo bijzonder is dat alle meiden hem zien staan in uitgaansgelegenheden! Als dat jongeren van nu niet aanspreekt! Feit is wel dat wanneer je de juiste tweedehands zaken afstruint je inderdaad zeer fraaie en unieke kleding kunt aanschaffen voor een zeer acceptabele prijs. En door zo’n stuk te kopen onderscheid je je over het algemeen van de massa.

Oké, de collecties in de drie vestigingen van Het Kaufhaus is wellicht niet zo spectaculair als de kleding die Macklemore draagt in de clip, ik ben er van overtuigd dat jong en oud blij verrast is wanneer ze Het Kaufhaus in Amsterdam, Utrecht of Arnhem binnen lopen. Hier vind je namelijk mooie vintage kleding. Wanneer kom jij langs?

Hartelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather