Op uitnodiging van de Mikolongwe Vakschool bezocht Lilly Alfonso, één van de top ontwerpers van Malawi, de vakopleiding Fashion & Design. Ze werd door de studenten getrakteerd op een prachtige fashionshow, waar iedere student liet zien wat zij of hij geleerd had. De topontwerpster gaf op haar beurt een inspirerende presentatie over haar werk en de mode-industrie, ze spoorde tevens de jonge studenten aan hun droom te verwezenlijken. “Als je in jezelf gelooft, kom je er wel, krijg je kritiek? Dat maakt je alleen maar sterker”.

Lilly Alfonso heeft een succesvolle eigen kledinglijn en ontwierp de outfit voor Miss Malawi. Alles wat Lilly Alfonso en haar team bedenken wordt gemaakt in Malawi zelf: ‘Als wij zelf niet produceren in Malawi, hoe wordt hier dan ooit een kledingindustrie opgebouwd? Door in Malawi te werken kunnen we verschillende mensen de kans geven zichzelf te verbeteren en hun talenten te ontplooien”. De ontwerpster reikt met haar ontwerpen ook buiten de landsgrenzen, zo stond ze vorig jaar op het I AM Fashion Weekend in Amsterdam en stond ze in de spotlights van de African Fashion Week in Londen.

Sympany is in samenwerking met DAPP Malawi vorig jaar de opleiding Fashion & Design gestart. Het doel is om 30 studenten op te leiden tot kledingontwerper. De opleiding gaat hiermee verder dan de reguliere naaiopleiding die de school ook aanbiedt en waar momenteel 40 studenten een opleiding volgen. De opleiding is echt bedoeld voor toptalenten en dat die nu in huis zijn is duidelijk; Lilly Alfonso heeft namelijk zeven studenten uitgekozen die bij haar stage mogen komen lopen deze zomer! En hiermee houdt de samenwerking met de vakschool niet op, de topdesigner gaat namelijk elk half jaar langskomen om de studenten kennis te laten maken met de laatste trends in de mode-industrie.

Lilly Alfonso
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather