‘Hoe Sympany de waarde van textielafval verhoogt’

Vorige week heeft DuurzaamBedrijfsleven.nl, n.a.v. een interview met onze directeur Marc Vooges, een interessant artikel geschreven over Sympany. In dit artikel komt duidelijk naar voren hoe en waarom wij bij Sympany constant opzoek zijn naar nieuwe manieren om oud textiel te recyclen. Kleding inzamelen is niet iets nieuws. Dit wordt al dertig jaar lang gedaan. Het is wel redelijk nieuw dat ook niet-herdraagbaar textiel welkom is in de textielcontainers.

Waar het grootste gedeelte, van de donaties, nog bestaat uit kleding die wij opnieuw kunnen laten dragen in o.a. Afrika of Oost-Europa, krijgen mensen er steeds meer kennis van dat zij ook niet-herdraagbare kleding in de textielcontainers mogen inleveren. Deze nieuwe afvalstroom levert eerder verlies op dan een mooie opbrengst voor onze goede doelen. Maar hier willen wij verandering in brengen. Nu worden er van niet-herdraagbaar kleding en textiel vooral poetslappen en isolatiemateriaal gemaakt. Bij Sympany zijn we hard opzoek naar andere oplossingen voor deze afvalstroom. Wij streven er naar om van oud niet-herdraagbaar textiel nieuwe kleding te maken. Zo hebben wij in 2015 al meegewerkt aan verschillende initiatieven die dit het mogelijk maken.

Geïnteresseerd in het hele artikel en wilt u weten wat wij tot nu toe al hebben gedaan op het gebied van textiel recyclen? Klik dan hier!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather