Ook de komende 2 jaar blijven wij hulpverleningsprojecten van het Nederlandse Rode Kruis ondersteunen met textielinzameling.

Met het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst door directeur-bestuurder Marc Vooges van Sympany en algemeen directeur Gijs de Vries van het Nederlandse Rode Kruis is de samenwerking opnieuw geformaliseerd. Symbolisch doneerden zij daarna de eerste zakken textiel in de textielcontainer bij het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag. Dat er maar veel mogen volgen!

Wat houdt de samenwerking precies in?

Sympany zamelt textiel in. Met de opbrengsten worden textiel gerelateerde projecten in India en Afrika gesteund. Het Rode Kruis helpt mensen in nood, in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Bij de verschillende afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis staan textielcontainers van Sympany waarmee textiel wordt ingezameld. Het textiel is voor Sympany. Het Nederlandse Rode Kruis krijgt van Sympany financiële steun vanuit deze textielinzameling. De afdelingen kunnen met deze steun lokale activiteiten uitvoeren gericht op zelfredzaamheid en Eerste Hulp.

Er wordt op dit moment met 97 textielcontainers op 87 locaties in 66 plaatsen ingezameld door Het Nederlandse Rode Kruis. Kijk voor de dichtstbijzijnde textielcontainers bij één van de afdelingen op http://www.sympany.nl/vind-een-container/ en lever ook een bijdrage.

Over het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis is een internationaal opererende hulporganisatie en maakt sinds 1867 als noodhulporganisatie deel uit van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging. Bij het Nederland Rode Kruis zijn 30.000 vrijwilligers aangesloten. Zij helpen in noodsituaties- en bij evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Ook internationaal wordt noodhulp geboden, hulp bij voorbereidingen op rampen en hulp bij de opsporing van familie. In Nederland heeft het Nederlandse Rode Kruis 251 afdelingen verspreid over 25 districten.

Over Sympany

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met bijna 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de 6 vestigingen van Sympany. Daarnaast wordt geïnvesteerd in innovatie door herwinning van grondstoffen uit het niet herdraagbare textiel om de textielketen van begin tot eind beter in balans te brengen. Sympany accepteert alle soorten textiel, ook het niet herdraagbare. Sympany werkt samen met ReBlend om op industriële schaal nieuw textiel te laten maken dat voor de volle 100% uit gerecycled textiel bestaat. Sympany is daarnaast mede-eigenaar van VRK Acoustics dat duurzame isolatie en akoestische producten maakt van gerecycled katoen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather