Steeds meer bedrijven en professionals zijn er mee bezig: textiel recyclen en het verduurzamen van de mode-industrie. Sentimoda organiseert daarom aankomende zaterdag een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in textiel recyclen en de mode-industrie. Met het initiatief worden professionals met elkaar in contact gebracht, ervaringen gedeeld en de textiel recycle initiatieven belicht. De thema’s van de Meta Fashion Summit zijn:

  • Nieuwe business modellen in de mode-industrie
  • Duurzaamheid en ondernemerschap in de mode-industrie
  • Innovatie op het gebied van materiaal dat wordt gebruikt om kleding te maken
  • Ethische en milieuvriendelijke productie

Tijdens de Meta Fashion Summit komen er verschillende sprekers aan het woord. Een daarvan is onze directeur-bestuurder Marc Vooges. Hij gaat vertellen over alle projecten op het gebied van textiel recyclen waar Sympany aan meewerkt. Er wordt niet alleen gesproken over textiel recyclen naar nieuwe stoffen maar ook over het recyclen van textiel tot isolatiemateriaal. Ook wordt verteld wat Sympany allemaal doet met het ingezamelde textiel zodat het de beste bestemming krijgt voor een tweede leven.

Textiel recycle initiatieven

Sympany heeft meerdere projecten op het gebied van textiel recyclen. Een belangrijke is de samenwerking met VRK Acoustics. Zij maken van ons niet herdraagbare textiel nieuwe producten zoals isolatiemateriaal, scheidingswanden, baffels en bureauscheidingswanden. Een ander belangrijk project van dit jaar is de nieuwe kledinglijn van Reblend. Deze kledingstukken zijn gemaakt van 100% gerecyclede garen. Hiervan is 70% gemaakt van resttextiel en 30% van gerecyclede PET.

Sympany is altijd hard op zoek naar nog meer van dit soort mooie projecten. Heeft u een goed idee op het gebied van textiel recyclen? Neem dan contact op met Marc Vooges via de onderstaande button. Voor meer informatie over de textiel recycle projecten van Sympany klik op de rechter button.

Mail Marc Textiel recyclen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather