Per 1 januari 2016 zamelen wij het textiel uit de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten in. Dit is de uitkomst van een Europese aanbesteding die de gemeenten hielden. Momenteel gaat het om circa 775 ton textiel per jaar. Het textiel zullen we in Harderwijk gaan sorteren.

Werkgelegenheid
Het contract met Regio Noord Veluwe is voor 5 jaar. Het gaat om het inzamelen van het textiel via de textielcontainers, huis-aan-huis inzameling van zakken en het sorteren van het ingezamelde textiel. Met ons nieuwe sorteercentrum in Harderwijk creëren we werkgelegenheid voor onder meer mensen met een afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt.  De gemeenten zien dit als geschikte kans voor onder andere moeilijk plaatsbare werkzoekenden en jongeren uit de regio.

Geef goed door
Onder het motto ‘geef goed door’ worden de opbrengsten uit de verkoop van het ingezamelde textiel door Sympany gebruikt om projecten te steunen in Nederland, Afrika en India om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten.

Alle textiel is welkom, ook als het kapot of versleten is
In de regio Noord-Veluwe belandt gemiddeld nog 875 ton draagbare kleding textiel in het restafval. Dit is meer dan er in textielcontainers en via huis-aan-huis ingezameld wordt. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten dat bijna al het textiel nog bruikbaar is. Denk aan lakens, dekens, lappen, gordijnen, knuffels, knuffels en versleten en/of kapotte kleding.

Textiel dat niet herbruikbaar is als kleding wordt zo veel mogelijk als grondstof hergebruikt in andere toepassingen. Denk hierbij aan isolatie- en akoestisch materiaal, poetslappen of dashboardvulling. Lever voortaan dus gerust alle textiel in, ook als het versleten of kapot is.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather