Het Elsevier Green Team heeft namens RELX een schoenactie georganiseerd voor Sympany. De schoenactie heeft maar liefst 1.000 paar schoenen opgeleverd. De opbrengst van de schoenactie komt ten goede aan één van de projecten van Sympany. Een prachtig resultaat om trots op te zijn!

Voor de schoenactie heeft Sympany 30 grote zakken aan Elsevier Green Team geleverd. Zo konden zij makkelijk de schoenen inzamelen. De 30 zakken waren goed voor z’n 566 kilo schoenen. Twee weken na de start van de schoenactie heeft Sympany de zakken weer opgehaald.

Over de initiatiefnemers van de schoenactie

Het internationale initiatief komt van RELX (moedermaatschappij) en Elsevier Green Team. Het is al de tweede keer dat zij een schoenactie voor Sympany organiseren. Voorheen organiseerden zij de schoenactie voor Humana.

RELX Group is zoals zij dit zelf verwoorden: ‘a world-leading provider of information and analytics for professional and business customers across industries’. RELX Group is actief op de wetenschappelijke, technische en medische markt, risico en business analytische markt, wettelijke markt en exposities. Met drie grote kantoren in Amsterdam, Londen en New York en 30.000 werknemers helpen zij klanten in meer dan 180 verschillende landen aan informatie. Zo kunnen wetenschappers nieuwe ontdekkingen doen, advocaten beter zaken winnen, dokters levens redden en verzekeringen hun prijzen verlagen.

Bestemming schoenactie

De ingezamelde schoenen van de schoenactie worden verkocht aan onze (internationale) partners.
Het grootste gedeelte van de schoenen wordt tegen lage prijzen verkocht in Afrika in tweedehandswinkels. Deze winkels zorgen voor werkgelegenheid in de armste gebieden in Afrika. Een ander deel wordt verkocht in Europa en een klein deel gaat naar de vintagestore het KaufHaus.

De gehele opbrengst hiervan komt ten goede aan onze Sympany+ projecten. Wij hebben ongeveer 30 verschillende projecten die allemaal in het teken staan van zelfredzaamheid en duurzaamheid. Een voorbeeld van een project is het step-up project in samenwerking met HPP India. Bij dit project worden de kinderen van de kledingarbeiders uit de fabrieken in India gehaald zodat ze het éénjarige step-up onderwijsprogramma kunnen volgen. Na het onderwijsprogramma kunnen ze doorstromen naar het reguliere onderwijs. Daarnaast krijgen bij dit project de moeders tijdens hun pauze les in taal en rekenen.

Ook een schoenactie organiseren?

Lijkt het u leuk om een schoenactie te organiseren voor een van onze projecten? Neem dan contact op met onze afdeling relatiebeheer. Dan kijken wij voor u wat de mogelijkheden zijn en waarmee wij u kunnen helpen.
Mail Relatiebeheer

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather