De vakopleiding biedt jongeren de kans om zelfredzaam te worden

Schitterend nieuws! Sympany gaat door met het steunen van studenten aan de Fashion & Design opleiding in Malawi. Hierdoor krijgen ze de mogelijkheid om een driejarige opleiding te volgen op Mikolongwe Vocational School.

In Malawi is een groot tekort aan vakopleidingen. Op een populatie van 19 miljoen mensen halen 84.000 leerlingen jaarlijks een middelbaar school diploma in Malawi. Daarvan kunnen slechts 1500 jongeren een beroepsopleiding volgen. De overige 87% van de jonge mensen met een interesse en de juiste basis om een vakopleiding te volgen, komt veelal terecht in het informele circuit waar het moeilijk is om uit armoede te komen en zelfredzaam te zijn in het dagelijks leven. Er zijn te weinig vakmensen, wat cruciaal is voor het opbouwen van een economie. De vraag naar ontwerpers die meer kunnen dan eenvoudig ontwerpen en naaien stijgt. Door het volgen van deze opleiding krijgen jongeren de mogelijkheid om een gedegen studie te volgen.

Met de opbrengst van ons ingezamelde kleding kunnen we enkele beurzen verlenen aan jongeren die daar niet de financiën voor hebben. We streven er naar om het maximaal aantal van 30 studenten te laten deelnemen aan de Fashion & Design opleiding. Ook jij kunt hier aan bijdragen. Steun het project

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather