In heel Nederland zijn vergaande maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sympany valt onder de cruciale beroepsgroepen die door de overheid zijn bepaald. Onze primaire werkzaamheden van inzamelen en sorteren van textiel blijven doorlopen, tenzij de overheid andere beslissingen neemt. Ook in deze tijd zullen wij er alles aan doen om het proces voorspoedig te laten verlopen. 

Om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan hebben wij maximale voorzorgsmaatregelen getroffen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Wij volgen de ontwikkelingen nauwlettend en zullen bijsturen waar nodig mochten nieuwe maatregelen van kracht worden. Medewerkers die thuis kunnen werken, werken zoveel mogelijk thuis. Op kantoor en in de sortering wordt 1,5 m afstand van elkaar gehouden en verspreiden we de werk-/pauze-tijden. Daarnaast worden de aanbevolen hygiënemaatregelen doorgevoerd. Personeel en vervoerders met verkoudheidsklachten blijven thuis.

De periode van winter naar lente is traditiegetrouw een moment om onze kledingkasten eens goed op te ruimen. We zien hier vaak een verhoogde hoeveelheid aan textiel in onze containers. Hier zijn wij uiteraard erg blij mee. Echter gezien de situatie in het land, waarbij veel huishoudens thuis zitten, zien we hier bovenop nog een extra stroom aan textiel. Een gevolg is dat onze containers overvol kunnen raken en wij het operationeel niet redden om overal op tijd te kunnen legen. Dit is uiteraard vervelend voor de omwonenden en zonde van het textiel.

Daarom een aantal tips:

  • Lever je textiel, in een gesloten plastic tas, schoon en droog in
  • Is een container vol? Meld het via logistiek@sympany.nl of via de social media
  • Leg geen zakken naast een overvolle container
  • Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Wij danken jullie voor het begrip in deze periode. Wij zijn blij met ieder kledingstuk in onze container en zien ieder stuk textiel als waardevolle nieuwe grondstof. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht dan zijn wij per mail bereikbaar op info@sympany.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather