In de media is veel aandacht voor de situatie van de vluchtelingen uit onder andere Syrië. Maandagavond wijdde Humberto Tan hier een twee uur durende uitzending van RTL Late Night aan en woensdagavond is een speciale uitzending op de NPO met Jeroen Pauw.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft ons gevraagd om bij vijf zogenaamde Welkom Winkels (dichtbij de 5 centra voor asielzoekers (COA’s) een textielcontainer te plaatsen. Nederlanders kunnen (winter)kleding op deze plaatsen doneren. Vrijwilligers van het Rode Kruis delen de kleding vervolgens uit aan de vluchtelingen. Eén nood is hiermee in ieder geval gelenigd.

Vanaf vandaag staan onze containers bij de Welkom Winkels in:

  • Apeldoorn
  • Goes
  • Roermond
  • Ter Apel
  • Tilburg

Ik hoop dat velen hun kleding afgeven. Voor sommigen is de Welkom Winkel wellicht te ver. Dan heeft Sympany ook textielcontainers bij veel Rode Kruis Afdelingen staan waar u uw textiel kunt doneren. Kijkt u voor de dichtstbijzijnde Rode Kruis Afdeling op http://www.rodekruis.nl/afdeling en op http://www.sympany.nl/vind-een-container/ of er een container staat. Het Rode Kruis heeft ook een speciale website gelanceerd: www.hulpvoorvluchtelingen.nl

hartelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder Sympany

 Sinds de plaatsing van dit bericht zijn er meer welkom winkels geopend en weer gesloten. Onlangs zijn alle welkom winkels gesloten. Voor meer informatie over de welkom winkels klik hier.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather