De Sympany containers worden vaak kleding- of textielcontainer genoemd. Maar zouden schoenen dan niet welkom zijn in onze kleding- en textielcontainers? Niets is minder waar. Sterker nog, wij zijn heel blij met schoenen. Schoenen doneren in de kledingcontainer mag dus gewoon! Belangrijk bij het doneren van schoeisel is dat ze per paar worden gedoneerd. Wanneer ze niet met de veters kunnen worden samengeknoopt even met een touwtje of elastiekje samenbinden.

Vastgebonden schoenen doneren

Veel gedoneerde schoenen kunnen herdragen worden door andere mensen. Maar er is ook schoeisel dat uitdagingen met zich mee brengt. Jaarlijks sorteren wij 23 miljoen kilo aan kleding, schoenen, textiel en accessoires. Dit gebeurt onder andere in drie sorteercentra van Sympany. Dit worden er binnenkort zelfs vijf. Als de schoenen niet vastgebonden zijn wanneer ze in de container worden gedaan, is er een grote kans dat wij de schoenen niet meer bij elkaar terug kunnen vinden. Daarom vragen we ook altijd om de schoenen goed aan elkaar vast te binden met de veters of een elastiek.

Stel dat onze sorteerders 1 exemplaar van de schoen aantreffen, dan doen ze er alles aan om de schoenen weer bij elkaar te vinden. Allereerst door in dezelfde lading textiel goed te zoeken naar het andere exemplaar. Dit lukt helaas niet altijd. Kortom, onze sorteerders houden een heleboel enkele schoenen over. Die enkele schoenen sturen wij naar een partner in Pakistan. Die partner koopt wereldwijd alle eentjes op om te proberen soortgelijke schoenen weer bij elkaar te zoeken en er weer paren van te maken. In Pakistan verkopen ze trouwens met groot gemak twee verschillende maten, maar wel van hetzelfde merk, model en kleur. Dit is een prachtige oplossing. Helaas brengt dit minder geld op voor onze mooie projecten, dan wanneer ze vastgebonden worden gedoneerd.

Schoenen doneren? Wat gebeurt er met de schoenen?

De schoenen die wij vastgebonden in de container krijgen hebben verschillende bestemmingen. Zo wordt er een klein deel verkocht aan kringloopwinkels in Nederland. Maar we verkopen passende schoenen aan ons eigen bedrijf Het KaufHaus die ondertussen vier locaties heeft. In Arnhem, Utrecht en zelfs twee in Amsterdam. Een ander deel gaat naar winkels in Oost Europa. Ook gaat een deel naar winkels in Afrika. Deze Afrikaanse winkels zorgen voor werkgelegenheid en geeft ze de mogelijkheid om goedkoop kwaliteitsschoenen te kopen. De opbrengst van deze schoenen gaat, net als de kleding, naar onze projecten die altijd in het teken staan van zelfredzaamheid en duurzaamheid. Ook schoenen doneren? Dan kan dat in de dichtstbijzijnde container.

Schoenen doneren als bedrijf, vereniging of school?

Een kledingactie organiseren als bedrijf, vereniging of school is al langer bekend. Schoenen doneren door middel van een actie kan natuurlijk ook. Wij zijn super blij met zulke mooie acties. Zo had Schuurman Schoenen afgelopen maand een donatie gedaan aan ons van maar liefst 12.483 paar schoenen. Zij hadden bijna een maand lang schoenen ingezameld in hun 40 winkels. Wilt u als bedrijf, vereniging of school ook schoenen doneren aan ons? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button om de mogelijkheden te bespreken.

Mail Relatiebeheer

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather