V&D is ter ziele en een doorstart zit er – helaas voor de maar liefst 8.000 medewerkers – niet in. Zoals iedereen weet verkocht V&D veel kleding, schoenen en ook allerlei textiele producten. Maar wat gaat er gebeuren met dat enorme kledingrestant? Sympany heeft in het verleden vaker een rol gespeeld bij failliete boedels door het kledingrestant op te kopen of te ontvangen. Wanneer curatoren ervoor voelen, kunnen ze met Sympany een afspraak maken om het kledingrestant een fraaie bestemming te geven.

Inmiddels weten we dat een deel van het kledingrestant al is bestemd. Soms gaat het terug naar de leveranciers. Datzelfde zal gelden voor restanten schoenen.  Sympany denkt dat er her en der nog kledingrestanten over blijven en dat die aan opkopers van textiel, kleding en schoenen worden verkocht. Sympany zal als geïnteresseerde opkopende partij dit proces goed in de gaten houden in de hoop dat het kledingrestant aan Sympany wordt gegund.

Stel dat de curatoren het aandurven om het kledingrestant en de schoenen aan Sympany te verkopen (liefst doneren natuurlijk) dan heeft dit staartje van een heel vervelend faillissement toch nog een mooi einde, want vele mensen in armere landen dan Nederland krijgen via Sympany kwalitatief goede kleding en schoenen tegen een voor hen acceptabele prijs. En met de marge die Sympany erop kan verdienen, kunnen wij onze mooie projecten in Afrika en India uitvoeren. En dat allemaal met een kledingrestant die anders zou worden weggegooid.

Wij werken niet alleen samen met bedrijven die failliet zijn, maar ook met bedrijven die op zoek zijn naar een mooie bestemming voor bijvoorbeeld hun onverkoopbare kledingrestant. Soms is er een collectie dat zelfs na hoge kortingen niet is verkocht. Ook hierin zijn wij geïnteresseerd. Wilt u als bedrijf ook af van uw kledingrestant?

Hartelijke groet, Marc Vooges directeur-bestuurder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather