Op 19 december is na een spannende achtervolging een verdachte opgepakt voor de diefstal van kleding uit onze containers in Nieuwegein. De bestelbus, die ook al eerder (2 weken geleden) was gezien door oplettende inwoners in Maassluis en Huissen, is op 19 december klem gereden door de politie. Dit allemaal dankzij een oplettende inwoner die meteen Sympany had geïnformeerd.

Een Sympany-medewerker is meteen na de melding in de auto gestapt om te gaan kijken. Bij één van onze containers zag hij de bestelbus en informeerde hij direct de politie. Door achter de verdachten aan te rijden kon hij de politie informeren waar het busje reed. De politie heeft het busje klem gereden en de verdachten opgepakt. In de bus lagen meerdere tassen met kleding en textiel die wij na het onderzoek weer terug krijgen.

De afgelopen tijd zijn er meerdere aanhoudingen geweest. Zo bleek vorige week een loktas met een GPS zender erin verstopt onderweg te zijn naar Polen. De Nederlandse politie heeft contact gehad met de Poolse politie die een inval deed in het sorteercentrum in Polen. Een bestelbus, waarvan vermoed werd dat deze werd gebruikt voor de diefstallen, is gevonden op een parkeerplaats bij het pompstation Texaco langs de A50. De eigenaren waren nergens te bekennen en de bus is meegenomen. In de bus lagen meerdere zakken gestolen kleding en textiel.

Wij doen er alles aan om de diefstallen te voorkomen. Zo werkt Sympany sinds 2014 met GPS trackers. Door deze GPS trackers kan de locatie worden bepaald van de loktas. Door middel van een smartphone of een computer kan er live worden bekeken waar de loktas heen gaat. De politie wordt dan meteen ingeschakeld. Verder worden de containers bijna dagelijks geleegd, wordt inwoners gevraagd op te letten en ons/de politie te informeren, zijn de sloten van containers vervangen en zijn sommige containers zelfs dicht gelijmd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather