We zijn met z’n allen in een crisis beland. Voor Sympany geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Toch kiezen wij er voor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden.

De druk op onze capaciteit is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder.

Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken en mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn!

Daarom willen wij een beroep doen op de inwoners:

  • Bewaar uw kleding voorlopig thuis
  • Leg geen zakken naast een overvolle container
  • Gooi geen textiel bij het huishoudafval

Wij geloven dat we deze periode doorkomen door continu naar de beste en meest duurzame oplossingen te zoeken samen met inwoners en gemeenten. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn waarbij wij het textiel weer goed kunnen verwerken, zullen wij dit meteen melden. Dank voor het begrip.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather